Proiecte K4T

Proiectele Kids4Top vor fi anuntate dupa inceperea anului scolar, la 1 octombrie 2012, pe acest blog, pe site-ul www.lexis.ro si pagina oficiala Kids4Top.


Pana atunci va propun cateva lecturi, vizionari si auditii. Spargem gheata cu o carticica despre neincrederea in sine, care va fi cu siguranta pe placul copiilor si cu o "voce" autorizata, un guru al educatiei: Sir Ken Robinson. Cursurile si prelegerile sale universitare au stabilit pietre de hotar in sistemul educational anglo-saxon in acest secol. Ideile sale au mobilizat zeci de mii de profesori, parinti, manageri sau guverne intr-un proces de schimbare fara precedent. Sistemul educational este pus sub lupa, greselile sunt analizate si inlaturate. Ceva nou trebuie pus in loc.
Nota: Cele doua link-uri va duc spre Conversatiile TED. Discursurile pot fi ascultate, dar puteti folosi functia Transcript daca preferati sa cititi simultan textul in limba romana.

Ce parere aveti: scoala sufoca creativitatea copiilor? Daca subiectul va intereseaza, spuneti-va parerea.
Sir Ken Robinson says schools kill creativity

Ceva trebuie facut. Urgent! 
O revolutie in educatie?
Voi ce parere aveti despre ce se-ntampla in scoala romaneasca? Participati la sondajul K4T pentru a va exprima parerea (vezi coloana din dreapta).

Carti din literatura universala pentru copii - proiect al Universitatii Statului Connecticut
Nu te lasa, Josephine! de Hans Wilhelm

No comments:

Post a Comment